Küresel İklim Değişikliği, Kıyametin Kopması

 

Bir uluslarası şirket  dünyanın  endişe  ettiği sorunları araştırdı.

Dünya genelinde 46 ülkede 40 bin 275 kişi ile yüz  yüze ve telefonla görüşülerek yapılan araştırmaya göre önümüzdeki 3 yıl içinde en çok endişe edilen sorun küresel ısınma  ve    terör.

Winston-Churchill 2

Araştırmaya göre Türk halkının en çok kaygılandığı konunun Arap ülkelerindeki iç savaş olduğuna dikkat çeken şirket yetkilisi   “Kendisini kaygılandıran tek bir sorun sorulduğunda Türk insanı için Arap ülkelerindeki  (yüzde 41) ön plana çıkıyor. Onu nükleer silahların artması (yüzde 15), terör (yüzde 14) ve küresel iklim değişikliği(yüzde 12) izliyor.”

Türkiye’den de 1000 kişinin telefonla katıldığı araştırmaya katılanların, yüzde 52’si global ısınmanın, yüzde 44’ü ise terör olaylarının artmasını beklediklerini kaydetti.

Araştırmada çarpıcı bir diğer sonuç ise Arap ülkelerindeki iç savaşlarla ilgili. Buna göre dünya nüfusunun yüzde 43’ü önümüzdeki 3 yıl içinde Arap ülkelerinde iç savaş ve huzursuzlukların artacağını düşünüyor.

Dünya nüfusunun yüzde 41’i yiyecek içecek kıtlığı yaşanmasını, yine yüzde 41’lik bir kesim de global ekonomik krizin artmasını bekliyor.
Araştırmada bu olayların hangisinin en kaygı verici olduğu sorulduğunda sonuçlar biraz değişiyor.

Öncelikle korkulan olaylar, sırasıyla terör saldırıları (yüzde 19), küresel ısınma ve çevre felaketleri (yüzde 18) ile gıda ve su kıtlığı (yüzde 17) geliyor.

Türk halkının yüzde 77’si önümüzdeki 3 yılda küresel iklimdeğişikliği ve çevre felaketlerinin artmasını bekliyor. Türklerin yüzde 75 inin ikinci beklentisi dünya genelinden tamamen farklı; nükleer silahların çoğalması. Yani 4 kişiden 3’ü önümüzdeki 3 yılda nükleer silahlarda artış bekliyor.

Araştırmaya göre Türk halkının en çok kaygılandığı konunun Arap ülkelerindeki iç savaş olduğuna dikkat çekiliyor.

“Kendisini kaygılandıran tek bir sorun sorulduğunda Türk insanı için Arap ülkelerindeki  (yüzde 41) ön plana çıkıyor. Onu nükleer silahların artması (yüzde 15), terör (yüzde 14) ve küresel iklim değişikliği(yüzde 12) izliyor.”

2047 yılında bu gün üst sınır olarak yaşanan hava sıcaklıkları alt sınır olacakmış. Ben , muhtemelen dünyada olmayacağım için bilmiyorum o sıcakta boğazına kadar kapalı hanımefendiler ne yapacak?  Erkekler için sıkıntı yok. Bu gün tamamen kapanmış veya kapatılmış hanımların yanında parmak arası terlikler ve göğüs kılları gömlekten çıkmış erkekler gördüğümüze göre o zaman şortla dolaşan erkekleri görmek çok olası.

Aslında dünyanın bu kadar sorunu var iken biz hala eskiye özlem modunda ülkeyi geriyoruz da geriyoruz.

Ancak tam da burada   Winston Churchill ‘ in bir tesbitini aktarmak isterim.

“Dün ile yarın arasında bir savaş çıkarsa bugünü kaybederiz.”

Ama ne gam

Dünyada yaşanan savaşlar ve nükleer tehditlere  hiç önem verilmiyor ille de Müslüman Gençlik yetiştirme ve eskiye özlem.

Ülkemin muhalefetinde yer aldığını iddia eden değerli insanlarına bakıyorum da onlar için ayıp bir benzetme yapasım geliyor.

” Kıçıma yılan kaçmış çıkarmak için leylek arıyorum”

Ama yaşımdan mıdır nedir ülkemin geleceğinin çok aydınlık olduğunu düşünenlere ağzımı bozmak istemiyorum onlara  benim yerime  Albert Camus cevap versin.

” Dostlarım şimdi ben size büyük bir şey söyleyeceğim.  Sakın kıyametin kopmasını beklemeyin, o hergün kopmaktadır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın