Bu gün size G.Saraylı basketçi Nur Danişment ‘ den bahsetmek istiyorum.

Kendisi benden 3 yaş büyüktür ama ben Yıldız takmında sadece 3 ay oynadığım için onunla önce Genç daha sonra A takımında karşılıklı ,   İ.Ü Cerrahpaşa Fakültesinde okuduğu için Üniversiteler Oyunlarında ise İstanbul Üniversitesi takımında birlikte oynadık..

Benim F.Bahçede oynayan bir G.Saray  taraftarı olmamın nedenini anlatırken Kadıköyde oturanlar F.Bahçeli olur istikbal vaat edenler F.Bahçede oynar daha az iyi oyuncular Moda Sporda  en sona kalanlar ise Kadıköysporda oynar diye bundan 55 sene önce saçma sapan bir yorum yapmıştım. Bunun yanlışlığını Nurda görürsünüz.

G.Saray Lisesini kazanmış tam bir Kadıköylü ailenin çocuğu olarak G.Sarayda oynamıştır.

1965 1966 senesine kadar maçlar Mahalli Liglerde oynanırdı. Ligler bitince İstanbul , Ankara ve İzmirden belirli sayıda takım bir araya gelir turnuva oynar şampiyon belirlenirdi.

1966 1967 Sezonunda Deplasmanlı Lig başladı.

Son sene maçları Ankarada oynandı.

Maçlardan önce İ.T.Ü takımından bir idarecinin bir çocuğu taciz ettiği lafı yayılınca rakibi olan G.Saray Takımı maçı alt eşofmanla oynadı.

Daha sonra öyle bir şey olmadığı belirlendi ama maçın stresi yüksek oldu.

Maç sanırım 23 Nisanda oynuyordu saha balon ve bayraklarla süslenmişti.

Nur İ.T.Ü de oynayan Hüseyin Alp ‘in üstüne sıçrayıp elindeki kağıt bayrakları tahtasından tutup Hüseyin Abiye vurdu sonra sahadan kaçtı .

O önde Hüseyin Alp arkasında.

Bu da bir anı

Aradan yıllar geçti

Rahmetli eşimin yeğeni İlke daha 2-3 yaşındaydı bir bayansal operasyon geçirmesi gerekti.

Ameliyat için Cerrahpaşa Hastanesine gittik.

Baktım karşıdan Nur geliyor elinde bir simit.

Eskiden de bir simidi bölüşmüşlüğümüz var.

Yanına bir Karper peyniri koyamamışsın dedim gülüştük.

Operasyon bitti hastane görevlileri ameliyatı hoca bizzat yaptı dediler.

Kim?

Prof. Dr. Nur Danişment .

Basketbolu pek hafife almayacaksın.

Prof. Dr. Nur Danişmend, 1943 yılında İstanbul’da doğdu. 1962 yılı Galatasaray Lisesi mezunu olan Prof. Dr. Nur Danişmend, 1969’da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra, 1974’te aynı fakültede Genel Cerrahi alanında uzmanlık eğitimini tamamladı. 1975-1977 yılları arasında The Hospital for Sick Children, Great OrmondStreet,Londra’da Çocuk Cerrahisi ve Üroloji eğitimi aldı. 1978’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak başlayan Prof. Dr. Nur Danişmend, aynı üniversitede 1982’de Doçent, 1988’de Profesör unvanını aldı. İstanbul’da ilk Çocuk Cerrahisi Merkezi’ni kurdu. 1994’te Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı’nı kurarak, uzun bir süre Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Prof. Dr. Nur Danişmend, 2007 yılından beri Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi alanında hizmet vermektedir.